Ukrainian Montessori Center

Український Монтессорі центр (УМЦ) функціонує послідовно та успішно впродовж 20-ти років. Його поява в освітньому просторі України зумовлена сплеском посиленого інтересу  педагогічної та батьківської  громадськості до методу Марії Монтессорі, можливостей його застосування в діяльності  навчально-виховних закладів нашої держави.

Завдяки багаторічній та плідній співпраці з американськими колегами в рамках освітнього українсько-американського проекту з відродження гуманістичної педагогічної системи Марії  Монтессорі в Україні, вітчизняні освітяни спільно з  фахівцями  Американського Монтессорі Товариства (AMS) та Принстонського центру з підготовки Монтессорі вчителів розробили та повністю адаптували до потреб української освіти навчальні плани Центру, зберігаючи, водночас, усі вимоги міжнародного стандарту освіти у відповідній сфері.  Інструктори УМЦ пройшли навчання в Принстонському освітньому центрі (США), мають міжнародні  дипломи AMS та сертифікати Всеукраїнської асоціації Монтессорі вчителів. Викладачами УМЦ розроблені авторські навчальні курси, що базуються на визнаних стандартах Монтессорі-освіти.

Основною метою нашої роботи є  популяризація методу Монтессорі в Україні, якісне навчання педагогів для успішної роботи з дітьми в освітніх закладах, співпраця з державними органами освіти, зміцнення зв`язків з міжнародною Монтессорі-спільнотою.

Український Монтессорі центр плідно співпрацює з модельною школою Монтессорі  в Києві - Навчально-виховним комплексом Монтессорі І ступеня та Всеукраїнською Асоціацією Монтессорі-вчителів.

Address:
Київ, вул. Ентузіастів 5/1