Міжнародна конференція "Педагогіка Монтессорі: Освіта для Життя"
13-14 жовтня 2017
Premier Hotel Rus

Приходьте на зустріч колег та друзів, старих і нових, де ми разом поділимося останніми досягненнями у сфері Монтессорі-освіти. Існує багато ідей для вивчення та обговорення, шкіл і програм, які можна відвідати і спільно оцінити досягнутий прогрес та визначити нові цілі. Тож давайте разом формувати світле майбутнє Монтессорі в Україні!

Програма конференції передбачає різноманітні заходи для адміністраторів, учителів та батьківської Монтессорі-спільноти України.

Делегати матимуть змогу відвідати Монтессорі-заклади та майданчики м. Києва, долучитися до дискусій, семінарів та майстер-класів, де міжнародно визнані Монтессорі-педагоги та експерти у сфері розвитку дітей здійснять обмін думками та досвідом, обговорять сучасні дослідження практичного застосування методики Монтессорі вдома та в освітньо-виховних закладах.

Tabs

Програма

13 жовтня 2017

Реєстрація учасників | вітальна кава
Пленарна сесія
Урочисте відкриття конференції:
Вступна промова.
Модератори:
Універсальний феномен дитинства.
Новітні технології та педагогіка
Марії Монтессорі: виклик часу
чи необхідність?
(Польша)
Наукові підтвердження
сучасності і актуальності
Монтессорі-педагогіки
в ХХІ столітті.
Усвідомлене батьківство
- що це? Філософія та
принципи методики Монтессорі для батьків.
(Польща)
Ланч

Всеукраїнська асоціація
Монтессорі-вчителів: впровадження
Монтессорі-стандартів для
освітніх закладів та
освітніх програм.
Пошук рівноваги: шляхи
формування відчуття незалежності у дитини
вдома та в школі.
Діти XXI століття.
Психологічні особливості розвитку.
семінар:
Акредитація - шлях до вдосконалення школи
Монтессорі та розвитку
освітнього майданчика.
Монтессорі дисципліна.
Практичний підхід.
Духовна підготовка дорослого
(Польща)
Кава-пауза
семінар:
Чотири важливі риси Монтессорі керівника.
семінар:
Монтессорі вдома та в школі.
Монтессорі педагогіка
для особливих дітей.
Корекційна робота
на основі Методу
Монтессорі-терапії
Коктейльна вечірка

14 жовтня 2017

Відвідування
Монтессорі-закладів:
Майстер-класи і обговорення професіоналами практичних питань реалізації методу Монтессорі за напрямками.

Кожний з учасників матиме змогу обрати один тур. Кожний заклад матиме ліміт відвідувачів. Учасники будуть записуватись на тури при реєстрації на конференцію через сайт або при реєстрації безпосередньо на заході. У разі якщо один із майданчиків набрав ліміт відвідувачів, делегати зможуть обрати інший доступний.

Автобуси відходять від готелю та повертають учасників до готелю.

Ланч у готелі
Круглий стіл:
Шляхи подальшого розвитку Монтессорі-педагогіки в Україні.
Модератори:
(Польша)
Об’єднані у світі

Заключне слово

У програмі конференції можливі зміни. Остаточний варіант програми буде доступний за тиждень до початку заходу.

Спікери

Всеукраїнська асоціація Монтессорі-вчителів. Президент
Тема: Модератор панелі: Універсальний феномен дитинства.
Борис Жебровський - президент Всеукраїнської асоціації Монтессорі-вчителів України  та президент Міжнародного педагогічного клубу європейських столиць.... Читати далі
Всеукраїнська асоціація Монтессорі-вчителів. Віце-президент
Тема: Всеукраїнська асоціація Монтессорі-вчителів: впровадження Монтессорі-стандартів для освітніх закладів та освітніх програм.
Тетяна Михальчук віце-президент Всеукраїнської асоціації Монтессорі вчителів (ВАМВ), одна з найбільш активних членів освітнь... Читати далі
Стратегічні Монтессорі-ініціативи. Директор
Тема: Акредитація: шлях до вдосконалення школи Монтессорі та розвитку освітнього майданчика.
Марша Стенсел плідно співпрацює з керівниками та вчителями ряду Монтессорі-шкіл в Китаї, а також освітнього Монтессорі-центру Трініті (м.... Читати далі
Принстонський центр з підготовки Монтессорі-вчителів. Консультант-інструктор
Тема: Чотири важливі риси Монтессорі керівника спікер.
Джинні Кусак - провідний інструктор, викладач курсів для директорів, адміністраторів та вчителів, котрі прагнуть зробити діяльність своїх шкіл більш успішною.... Читати далі
Монтессорі-школа в м. Шанхай, КНР. Директор
Тема: Універсальний феномен дитинства. Новітні технології та педагогіка Марії Монтессорі: виклик часу чи необхідність?
Олена Науменко - директор Монтессорі-школи в Шанхаї (Китай), активний учасник освітнього проекту з впровадження та розвитку гуманістичної педагогічної системи М... Читати далі
Голландська Асоціаціія Монтессорі. Член Правління
Тема: Модератор панелі: Наукові підтвердження сучасності і актуальності Монтессорі-педагогіки в ХХІ столітті.
У Міністерстві охорони здоров’я Нідерландів зареєстрована як психолог. Є засновником приватної компанії психологічної служби. Має вищу педагогічну освіту. З 1963 по 1969 рр.... Читати далі
інструктор Монтессорі-вчителів
Тема: Діти XXI століття. Психологічні особливості розвитку.
Вард Ван де Фяйфер - інструктор Монтессорі-вчителів, має вищу педагогічну освіту.... Читати далі
Польський Інститут Монтессорі. Директор
Тема: Універсальний феномен дитинства. Новітні технології та педагогіка Марії Монтессорі: виклик часу чи необхіднсть?
Джоанна Maген - засновник та директор польського Інституту Монтессорі (заснований у 2008 році), діяльність якого охоплює вісім регіонів Польщі і спрямована на реалізацію навчаль... Читати далі
«Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи МОЗ України». Монтессорі-терапевт
Тема: Монтессорі педагогіка для особливих дітей.
Ірина Кагаловська - педагог Державного закладу «Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи МОЗ України».... Читати далі
Монтессорі-педагог
Тема: Духовна підготовка дорослого.
Юлія Шевченко Монтессорі-педагог дітей віком від 0 до 6 років, практикуючий Монтессорі-терапевт.... Читати далі
Український Монтессорі центр. Керівник програм
Наталія Прибильська – активний учасник освітнього проекту з розвитку Монтессорі-освіти в Україні. В Першій в Україні Школі Монтессорі в Києві працює з 1992 р.... Читати далі
Філія АМІ в Україні. Голова
Тема: Усвідомлене батьківство - що це? Філософія та принципи методики Монтессорі для батьків.експерт.
Юлія Тимошевська – голова філії АМІ (Україна), керівник «Першої Одеської школи Монтессорі», засновник і голова ГО «Підтримка та розвиток методу... Читати далі
Український Монтессорі центр. Інструктор
Жанна Грядовкіна – заступник директора НВК Монтессорі (м.... Читати далі
Освітній Монтессорі-центр (м. Шанхай, КНР), провідний педагог
Тема: Монтессорі дисципліна. Практичний підхід
Ріта Бреннер – визнаний на міжнародному рівні педагог, володіє глибокими знаннями з питань задоволення природних потреб дитини та ефективного застосування метод... Читати далі

Виставка

Міжнародний освітньо-методичний центр Дінтернал-Книга - це ексклюзивний представник британського видавництва Пірсон в Україні. Ми надаємо ши ... Читати далі

Ми надаємо широкий спектр послуг як викладачам англійської мови, так і усім, хто вивчає англійську. На сьогоднішній день Дінтернал-Книга здійснює активну діяльність у трьох основних напрямах:

• Забезпечення автентичними навчальними ресурсами для найрізноманітніших навчальних закладів, від дитячих садків до провідних університетів країни.
  • Надання методичної підтримки вчителям англійської мови, яка включає методичні семінари, тренінги, вебінари, демонстраційні уроки тощо.
  • Організація та проведення міжнародних мовних іспитів з англійської мови Pearson Tests of English та LCCI.
Згорнути

Школа Монтессорі Нової Епохи – це двомовний українсько-англійський ліцензований навчально-виховний комплекс, що працює за системою Монтессорі. Заклад має повністю укомплектовану матеріально-технічну базу та штат високопрофесійних співробітників.

Ми прагнемо реалізувати власні навички та знання таким чином, щоб принести максимальну користь головному ресурсу людства - дітям!

mna.school@gmail.com

Монтессорі Школа-садок на Оболоні

НВК Монтессорі першим в незалежній Україні розпочав відроджувати гуманістичну педагогіку Марії Монтессорі. Заклад є державним, працює з 1992 року, реалізовує можливість безперервної освіти дітей віком від 2 до 10 років. Вдале поєднання навчальних планів та програм, співпраця творчих учителів та батьків, затишні інтер’єри приміщень створюють умови та атмосферу для вільного розвитку і навчання дитини.

www.montessori-school.com.ua

(044) 295-18-29

Згорнути

“Монтессорі. Перші Кроки” – це мережа Монтессорі центрів, представлених у Києві та Одесі, для дітей від 9 місяців до 7 років. Ми працюємо з 2008 року та є частиною британо-української групи The London School of English.

Наша місія: розповсюдження ідей М.Монтессорі в Україні; впровадження якісної освіти як для дітей, так і для батьків; виховання вільної і сильної особистості; прищеплення любові до навчання та підготовка дитини до самостійного існування у світі дорослих.

Наші центри: це велика сім’я, у якій навчаються діти різного віку. Вони зростають у дружньому колективі, навчаючись доброзичливості та повазі один до одного.

Навчання дітей проводиться двома мовами – українською та англійською. Це обумовлено як високою кількістю дітей–іноземців, так і орієнтацією держави на європейські стандарти.

Наш девіз: cтавлення до дитини та сім’ї в цілому з повагою і любов’ю.

Наші викладачі: старанно відбираються не тільки за кваліфікаційними ознаками, а й перш за все згідно особистісних характеристик. Як перед початком роботи, так і протягом усієї професійної діяльності, вони проходять відповідний курс навчання, підготовки та супервізії. Більшість мають міжнародні дипломи або дипломи Українського центру з підготовки вчителів Монтессорі.

Усі ми – одна команда, яка працює над улюбленою справою.

Згорнути

Центр природного розвитку дитини «Новий Я» було відкрито у вересні 2016 року. Знаходиться він у чистому районі, поблизу лісової ділянки. Основоположною для роботи Центру було обрано педагогічну систему італійського педагога і вченого Марії Монтессорі як одну з найбільш природовідповідних для розвитку дитини. Принципи цієї системи допомагають малюку в психологічно комфортних умовах розкрити себе, опановуючи навичками, знаннями та вміннями, необхідними для свого віку.

Організоване Монтессорі-середовище допомагає розкрити в дітях природний внутрішній потенціал, сприяти доброзичливій і затишній атмосфері. У нашій команді тільки позитивно налаштовані люди, професіонали своєї справи, які люблять дітей і вміють з ними спілкуватися. Педагоги створюють умови для творчих прагнень дітей, надають достатньо свободи для самовираження і розкриття індивідуальності. Головне наше завдання – спостерігати і направляти.

У нашому Центрі діти набувають основні для їх подальшого успішного життя якості: самостійність, вміння вибирати і планувати, вміння думати, відповідальність, допитливість, любов до навчання, бажання співпрацювати та конструктивно спілкуватися.

Центр відвідують діти віком від 1 до 6 років. Вони  розвивають життєві навички у вільному Монтессорі-просторі різновікової групи,  обираючи  конструктивну  діяльність.
Місія Центру:

• створювати умови для саморозвитку дитини, формуванні її життєвої компетентності, відкритого ставлення до себе, оточуючих людей  та здорового способу життя;
  • сприяти поширенню філософських принципів методу Марії Монтессорі серед батьків.

Завдання Центру:

• наповнити свідомість дитини поняттям про те, що людина – частина природи;
  • сприяти розвитку цілісної гармонійної особистості дитини, здатної приймати самостійні обдумані рішення, бути незалежною, вільною і дисциплінованою.

Монтессор-центр «Новий Я» – це новий підхід у розвитку та вихованні дітей.

yes@newme.org.ua

Згорнути

Головна мета ТОВ «Український Монтессорі центр» - фахова підготовка Монтессорі спеціалістів на основі більше ніж 20-річного практичного досвіду роботи в галузі Монтессорі освіти в Україні. Під час навчання слухачі отримують грунтовні теоретичні та практичні знання з філософії та методики М. Монтессорі, працюють з дидактичними матеріалами, спостерігають за реальною роботою в Монтессорі класі, створюють власні дидактичні матеріали та розробки, отримують повний комплект методичних матеріалів, які необхідні для подальшої роботи.

Основні навчальні програми: «Вчитель по роботі з дітьми від 1,5 до 3 років» (Тоддлер-програма) та «Вчитель про роботі з дітьми від 3 до 6 років» (Дошкільна програма). Термін навчання – 2 роки. Після закінчення навчання слухачі отримують Сертифікат вчителя Монтессорі. Наш досвід підготовки Монтессорі-спеціалістів та тісний контакт з Монтессорі-закладами України, дають можливість випускникам знайти роботу в будь-якому куточку нашої країни та за кордоном.

Також центр проводить підготовку адміністраторів (керівників) Монтессорі закладів. Під час навчання слухачі отримують комплексні знання, які стануть у нагоді для відкриття, управління та розвитку Монтессорі закладу.

Український Монтессорі центр проводить як інформаційно-просвітницькі семінари для батьків та педагогів, так і спеціалізовані семінари для підвищення кваліфікації Монтессорі педагогів за участю провідних фахівців України та інших країн.

Навчання методу Монтессорі – це навчання філософії життя, яка базується на повазі до особистості , вихованні впевненості в собі, умінні самореалізовуватись та взаємодіяти з навколишнім світом.

Згорнути
Перша школа. Другий дім. Приватний дитячий садок на Оболоні для дітей від 1 до 7 років. Індивідуальна програма інтелектуального, творчого та ... Читати далі

Перша школа. Другий дім.

• Приватний дитячий садок на Оболоні для дітей від 1 до 7 років.
  • Індивідуальна програма інтелектуального, творчого та особистісного розвитку, онлайн-щоденник.
  • Розвиваючі студії: музика, хореографія, творчість та мистецтво, логопед, психолог, гімнастика, айкідо, оздоровча фізкультура, плавання, шахи.
  • Щоденне вивчення англійської мови ("англійська, як рідна").
  • Кваліфікованні педагоги, що працюють за системою Монтесорі та методиками творчого і особистісного розвитку.
  • Консультації батькам, допомога у розумінні дитини.

www.cleverkids.ua

info@cleverkids.com.ua

(044) 561-90-50, (067) 547-50-74

Згорнути

ЦРД "Дім малечі" Монтессорі садок однієї групи, який працює за програмою 3-6. Ми тісно співпрацюємо з "Поні клубом", наші діти мають унікальну можливість спостерігати за поні та займатися кінним спортом.

066 583-70-60

Згорнути

Школа Монтессорі «UMI» заснована у 2007 році, а з 2010 року на базі закладу функціонує Тренінг Центр «UMI» (United Montessori Institute), що надає можливість педагогам з України та інших країн підвищити свою кваліфікацію. Також ми активно займаємось розповсюдженням учбових матеріалів.

Ми мріємо про світ, в якому кожна людина здатна повністю реалізувати свій потенціал, і вважаємо, що навчання дітей - це найвище покликання на Землі. Тому звернення до спадщини Марії Монтессорі невипадково, адже вона вважала, що найголовніше для людства - це дитина і її життєвий шлях.

Заняття у нас побудовані таким чином, щоб допомагати дітям розвивати самостійність, відповідальність, почуття взаємодопомоги і поваги. Наші сертифіковані педагоги Монтессорі щодня ведуть спостереження за розвитком кожної дитини. Індивідуальна робота проходить у спеціально підготовленому Монтессорі середовищі з сучасними та якісними Монтессорі матеріалами. Також наші діти вивчають англійську мову, музику за системою Карла Орфа, хореографію, займаються творчістю та фізичною культурою, мають супровід корекційного педагога та логопеда. Наші фахівці постійно підвищують свою кваліфікацію.

+380996625048  +380684905178

Реєстрація

Реєстраційний внесок на участь одного делегата у конференції становить 3000 грн. - за умови сплати до 29.09.2017

Після 29.09.2017 реєстраційний внесок на участь одного делегата у конференції становитиме 4000 грн.

Знижка на участь другого і кожного наступного делегата від однієї організації - 15% (у разі одночасної реєстрації учасників).

Реєстрація на конференцію

РЕЄСТРАЦІЙНА ФОРМА УЧАСНИКА КОНФЕРЕНЦІЇ

Будь ласка, зверніть увагу - * всі поля мають бути заповнені українською мовою.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗАКЛАД ОСВІТИ

КОНТАКТНІ ДАНІ УПОВНОВАЖЕНОЇ ОСОБИ

Будь ласка, оберіть захід освіти, який Ви бажаєте відвідати.

З умовами участі у конференції та обробки моїх персональних даних ознайомлена/ознайомлений.

Доповідачі:

Всеукраїнська асоціація Монтессорі-вчителів. Президент
Тема: Модератор панелі: Універсальний феномен дитинства.
Всеукраїнська асоціація Монтессорі-вчителів. Віце-президент
Стратегічні Монтессорі-ініціативи. Директор
Принстонський центр з підготовки Монтессорі-вчителів. Консультант-інструктор
Тема: Чотири важливі риси Монтессорі керівника спікер.
Монтессорі-школа в м. Шанхай, КНР. Директор
Голландська Асоціаціія Монтессорі. Член Правління
інструктор Монтессорі-вчителів
Тема: Діти XXI століття. Психологічні особливості розвитку.
Польський Інститут Монтессорі. Директор
Тема: Монтессорі педагогіка для особливих дітей.
Монтессорі-педагог
Тема: Духовна підготовка дорослого.
Український Монтессорі центр. Керівник програм
Філія АМІ в Україні. Голова